No Agenda

is een podcast gehost door Adam Curry en John C. Dvorak en vindt tweemaal per week plaats op donderdag en zondag om 18:00 uur NL/BE tijd. De show is voornamelijk gericht op de mainstream media-deconstructie.

Aan-beveling

Rock and Roll pre-show met Darren O'Neil. Lekker muziek met vaak unieke bootlegs. Alleen te beluisteren een uur voor de No Agenda uitzending

Dinsdag en Donderdag om 17:00 op livestream hieronder:

 Uitzending  1366         22 juli 2021
  Uitzending  1364      15 juli 2021
 Uitzending  1365      18 juli 2021

'Podfather' Adam Curry heeft een veelbelovend en revolutionair idee om podcasts naar het volgende niveau te tillen: Podcasting 2.0. Dat is een toekomstvisie van een decentraal ecosysteem voor podcasts waarbij luisteraars rechtstreeks verbonden worden met podcasters, op basis van Bitcoin Lightning Network verdienmodellen. Het lijkt een ideale use case voor bitcoin. Met Podcasting 2.0 is het de bedoeling het monopolie van gecentraliseerde podcastplatformen te doorbreken, de vrijheid van meningsuiting te verbeteren en de macht en controle in handen te geven van podcasters en hun luisteraars. Het idee is dat 98% van de donaties bij de podcaster terecht komt en de overige twee procent ten gunste komt van het ecosysteem. Eén procent gaat automatisch naar de ontwikkelaars van de app die de luisteraar gebruikt, als economische stimulans om apps te ontwikkelen en verbeteren. Nog eens één procent gaat automatisch naar de leverancier van de podcast-index, een soort lijst met podcasts waar apps op aangesloten zijn.

Bron :Bitcoin.NL


Eindbazen

De populairste zelfhulp podcast van Nederland. Een droom die startte in januari 2016 door Wiggert Meerman en Michel Vos. Zij wilden in gesprek komen met de grootste Eindbazen van Nederland en daarbuiten. Waarom zijn deze gasten goed in wat ze doen? Wat zijn hun drijfveren? Wat is hun verhaal? Wiggert en Michel gaan op hun eigenwijze in gesprek met de gasten. Wat begon met nul fans en relatief onbekende gasten. Is nu uitgegroeid tot de populairste zelfhulp podcast van Nederland. Ze interviewen “Eindbazen” met unieke kennis, bijzondere verhalen of uitzonderlijke prestaties.Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden. Wij gebruiken burgerjournalistiek als middel voor verandering.
Onze interviewers zijn autonoom dwarsdenkende deskundigen uit een relevante branche. Elke aflevering heeft een ‘hoofdrolspeler’ met een ‘verhaal’, dat wet- en regelgeving raakt en een grote impact heeft op de samenleving.

In confronterende maar open gesprekken wordt de kern van de problematiek binnen het onderwerp zichtbaar gemaakt. Centrale thema’s zijn: democratie, politiek, economie, financieel, veiligheid, onderwijs, milieu, klimaat, zorg, arbeid, wet- en regelgeving, openbaar bestuur en tot slot binnen al deze onderwerpen, innovatie.

In de gesprekken worden de fundamenten van de democratie en rechtstaat benoemd. Wij zoeken naar knelpunten binnen het systeem en met de blik op de toekomst. Het gaat daarbij zowel over datgene wat wij als samenleving fout doen, als het zoeken naar oplossingen.

Onze principes

  • Café Weltschmerz is objectief en neutraal
  • Wij stellen onze informatie vrij toegankelijk beschikbaar
  • Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor mainstream media

Ab Gietelink - in de schaduw van Wuhan Lab-fout ??


Marie Thérèse ter Haar - Het Rusland van Poetin is géén gevaar